Pages

Sunday, 21 March 2010

[DaLaM DiLEmMa] nak cashout Nuffnang,tapi...

Assalamualaikum dan Sejahtera 1Malaysia


Huh penat sungguh minggu ini.Dengan kendurinyer,rewangnyer,merayaunyer dan keje2 skola yg masih ada yg belum siap...hehe

Entri saya yg sebelum ini yang telah mencapai kematangan Nuffnang Geli La Hati telah mendapat komen paling banyak dalam sejarah saya berblog...huhu...terima kasih sangat2...tanpa korang siapa la saya...

Akan tetapi,saya ada berlaku sedikit kesulitan terhadap Nuffnang ni...ye la...1st time tu Nuffnang dah boleh cashout...
Tapi dalam2 aku tengah seronok+senyum sorang2 ni,ada sedikit masalah la....banyak....

 Apa masalah aku dengan Nuffnang ni???


1.Kalau nak cashout cek Nuffnang ni,kene gi HSBC Bank....kat area saya,takde pun HSBC Bank....
{Gambar Hiasan jer....bukan cek saya....} 
Hahh HSBC Bank kan???kan bagus kalau pakai cek Maybank.Senang sikit.Jalan kaki dah sampai.hehe
 kredit foto to Juju Perak Pior

2.Alaa RM50 ringgit jer...bukan nak berlagak tapi ye la...kat tempat saya takde HSBC Bank,jadi saya terpaksa outstation dan pergi cari bank tersebut....maunya makan duit....ntah2 duit Nuffnang tu saya buat isi minyak utk kembali ke kampung halaman...huhu

3.Tak ada masa la...saya bizi...hehe(padahal dok umah je aku ni..hehe)

OK la kawan2,ni la masalah saya sebenarnya...sebab itu la saya tak cashout dan dijadikan cek di bawah nama saya....

Selingan:saya dah kene marah ngan bapak saya pasal ngadap laptop je..jadi saya nak kurangkan penggunaannya...terima kasih...

21 komen suka-suka:

Rjuna said...

nak cash kan cek bank mana² pon boleh, samada isi borang simpanan cek ke akaun anda atau guna mesin cheque deposit

tempat Abg Juju pon mana ada HSBC (Harun Salim Bachik)

pastikan nama di cek sama dengan nama di akaun bank anda or mykad

mrfathi said...

Rjuna:oh yeke???hehe...ckp la awal2...tak pasal2 saya tulis entri DILEMA ni...
Ok2...tgk maklumat peribadi nanti...

AMR said...

Wah bestnya dapat cek.. hehe.. mana taknya.., 2 tahun tunggu tu.. haha..

mrfathi said...

AMR:tu bukan cek saya.gambar cek tu sekadar hiasan...

PeAr said...

hahaha..tul tu..nak cashkan cek mana mana leh, dia masuk account..kena la tunggu dua tiga hari... anyway..tahniah dah dapat duit nuff

mrfathi said...

peAr:sama2...saya mana la ada pengalaman nak tunaikan cek tu...terima kasih atas komen anda...

kujie said...

betul2 mcm email yg kak jie dapat..ramai yang tanya..kena p HSBC tukar cek sebenar ke?

itulah cek nya..potong ikut garisan putus2 tu..pergi je mana2 bank yg kita ada akuaun ( maybank ke, rhb ke..cimb ke ) depositkan...3 hari baru dia boleh cash.

mrfathi said...

kujie:trimas kak kujie...saya slalu masuk blog kak kujie...hehe

Sya Isya said...

Wah..tahniah dah boleh cash out. Mesti happy kan ^_^.

Aidi-Safuan said...

wah.. cash out jer. nanti da dapat duit, bole banjer mcD. :p

kisahremaja said...

Kebetulan saya pun sedang memikirkan masalah yang sama.... komen2 di sini telah membantu.... ;-)

hazman aka species1980 said...

Nanti boleh la upload gambar check sulung tue.... sebagai inspirasi kepada blogger lain....

kisahsensasi said...

Semoga bro akan dapat lebih banyak earning in future....

mrfathi said...

Sya Isya: InsyaAllah...mesti la hepi...sape tak nak duit kan?

Aidi: nak blanjer boleh,tapi KFC je la...

Teen Story: terima kasih kerna kunjung blog saya...

hazman & SensaStory: insyaAllah...

Ardzham said...

Saya selalu masukkan cek Nuffnang kat mesin cek deposit Maybank. Mungkin anda kurang faham mengenai cek, tapi dah ramai bagi komen. Rasanya sekarang dah faham kan....

mrfathi said...

Ardzham:terima kasih...tgk la...minggu ni gak saya cashout cek!!!

aried said...

tahniah!!
wa,jelesnye, nati leh blnje kitaorang leh

zoul said...

Walah wak e...
Entok cek bank endi pun kenek dilebokno enjero bank nge dewe lah.. cek seko hsbc kenek dilebokno mareng maybank angger ndue akaun..
Wah.. wes sogeh yo sa iki..

Nazz - cuiit

mrfathi said...

Aried:boleh2...

Zoul:wak zoul,aku ki orak eneng akaun Maybank...sebab kuwi aku orak iso arep cashkan cek ki...aku ki urong sogeh...tapi aku sogeh totokromo...

merahitujambu said...

tahniah dpt..leh laa belanja..ehehe

Anonymous said...

kata taknak belagak..tp bgtau jugak.apebende ntah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...