Pages

Friday, 26 February 2010

Digsby=MyS+FB+YM+GooTalk

Assalamualaikum dan Sejahtera 1Malaysia

Salam Maulidur Rasul...hari ini hari jumaat,penghulu segala hari.Hari jumaat lagi?banyak betul cuti pada hari jumaat.Kebetulan?atau memang kebetulan?

Anda ada Facebook?tipu la kalau takde.Boleh dikatakan 'wajib' ada Facebook.bukannya apa,saya sudah berFB sejak 3 tahun lepas...mula2 FB tu memang membosankan pasal member2 still dok kat Myspace n Frenster...tapi sekarang diorang pandang Myspace ngan Frenster tu sebelah mata tutup,sebelah lagi pulak tersipu-sipu malu nak  tengok...hah camtu la...

Sebenarnya saya nak cerita pasal Digsby?tak tahu Digsby?jom baca lagi kat bawah ni....



Digsby ni memudahkan kita terus ke social networking(Myspace,Facebook) +IM spt YM,GooTalk,ICQ dan lain2...jom tengok step by step...

1.Mula2 login la dulu...kalau blom register,register la...

2.dah register,login...

3.dah login tu,korang kene masukkan email dan password utk aktifkan social networking + IM...

4.Dah masukkan sumer,korang boleh la nak berchatting ngan berFB!!!!

tapi kat sini aku just nak tunjukkan camne nak update status FB korang....


dah ada kat page ni...korang di je kat FB icon tu,right click mouse korang and...klik 'set status'(tengok atas tu)

pastu kan,dah taip kat status FB tu,korang akan dapati kat FB homepage status FB korang dihantar via Digsby

nampak tak???

haha kan aku dah kata ada Digsby ni senang je...tapi saya tak explore lagi kat YM,GooTalk lagi...

kalau ada masa saya akan tunjukkan kat korang...cepat2 la ye register Digsby...mudah,cepat dan sempurna!!!


5 komen suka-suka:

Sabri said...

erm, tapi x best lah.. komen2 x boleh kan? hehe

mrfathi said...

boleh...nanti kalau ada orang komen,otomatik kat sblh kiri ada 'status' utk ko bls balik komen...

kan aku dah kata mudah,cepat dan sempurna

kertaz said...

Byk sgt apps baru.. Naik pening kpala nk guna mana satu sbb byk yg best.. wakakak..

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

2 la...
mkin bnyak lak...stylo2 lak 2...

Nazri said...

bgos2.. x yah nk ssh2 bkak sume..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...